top of page

Vuosijuhla...

....on Suolet ry:n vuoden arvokkain akateeminen pöytäjuhla. Tarkoituksena on juhlia yhdessä Suolet ry:n toiminnan aloittamista vuonna 2002. Juhlassa syödään, juodaan, lauletaan sekä nautitaan esityksistä ja puheista. Vuonna 2024 vuosijuhlaa juhlitaan lauantaina 13.4. Tartu Ülikoolin museossa Valge Saalissa, osoitteessa Lossi 25, Tartu.

Juhlallisuudet alkavat klo 18:30 puheenjohtajan tervehdyksellä, jonka jälkeen siirrytään pöytäjuhlan pariin.

Huomioithan, että ovet sulkeutuvat 18:00. 

Tervetuloa viettämään unohtumaton

ilta parhaassa seurassa!

Aikataulu

Lauantai 13.4.

17:00 Cocktailtilaisuus yhteistyökumppaneille ja kutsuvieraille

18:30 Pöytäjuhla

Alkuruoka

Ensimmäinen tauko

Pääruoka

Toinen tauko

Jälkiruoka + kahvi

23.00- Jatkot ravintola Vildessä (Vallikraavi 4)

 

Sunnuntai 14.4.

12.00 - Silliaamiainen Emajõe Lodjakodassa (Ujula 98)

Pukeutuminen

Vuosijuhlien pukukoodina on tumma puku, frakki tai pitkä iltapuku, sekä akateemiset kunnia- ja arvomerkit.

 

Voi halutessaan käyttää liiviä tumman puvun kanssa. Paidan tulisi olla valkoinen ja solmion hillitty (ei musta). Jalkineet ovat tummat juhlakengät.

Pitkä iltapuku on juhlavasta kankaasta valmistettu yksi tai kaksiosainen nilkkaan asti ulottuva iltapuku. Iltapuvun värillä ei ole väliä. Kenkien tulisi olla juhlavat ja laukun pieni ja kädessä kannettava. Pitkän iltapuvun kanssa voi käyttää koruja ja hiukset tulisi laittaa huolitellusti. Hiukset on tapana laittaa kiinni. Esimerkiksi erilaiset lettikampaukset ja nutturat ovat vuosijuhlille sopivia kampauksia. Olkapäiden peittäminen ei ole pakollista.

 

Kunniamerkeillä tarkoitetaan lähinnä akateemisia kunnia- ja ansiomerkkejä. Tällaisia ovat esimerkiksi opiskelijajärjestöjen nauhat. Niitä tulee kantaa kyseisen merkin ohjesäännön mukaan. Merkkejä ei tule kantaa paljaalla iholla. Suolet ry:n jäsenet kantavat omaa jäsenmerkkirusettiaan rinnassa vasemmalla puolella.

Vaikka hieno käytös ja juhlava pukeutuminen ovatkin tarpeen akateemisen juhlan kunnioittamisessa, ei upeinkaan asu tai korrektein käytös korvaa iloista juhlamieltä. Etiketin tarkoituksena on, että osallistujat pukeutuvat juhlaan sen arvoa kunnioittaen. Etiketin pilkulleen noudattamista tärkeämpää onkin se, että voit viettää vuosijuhlat itsellesi mukavassa juhla-asussa. Vuosijuhlille on siis tultu pitämään hauskaa ja nauttimaan seurasta, mutta illasta on helpompi nauttia, kun perusjutut etiketistä ovat hallussa. Juhlapukeutumista ei siis kannata ottaa liian vakavasti – etikettioppaan tarkoituksena on helpottaa juhlaan valmistautumista, jätetään siis turha stressaaminen pois ja nautitaan vuosijuhlista yhdessä!

Juhlissa käyttäytyminen

Juhlassa käyttäydytään arvokkaasti ja kohteliaasti muita juhlavieraita ja järjestäjiä kohtaan. Tämä tarkoittaa sitä, ettei puheiden ja ohjelman aikana nousta pöydästä, paitsi pakottavasta syystä. Tällöinkin takaisin saliin saavutaan häiritsemättä juhlan kulkua ja ohjelmaa. Puheiden ja ohjelman aikana ei myöskään syödä tai juoda, paitsi puheen pitäjän pyytäessä kohottamaan maljan.

 

Juhlan pääjärjestäjinä toimivat vuosijuhlaemännät, he johtavat juhlaa yhdessä laulunjohtajien kanssa. Heitä tulee siis kuunnella huolellisesti ja toimia heidän antamiensa ohjeiden mukaisesti. Juhla etenee ennalta suunnitellun aikataulun mukaisesti, joka on laitettu pöytiin nähtäville. Juhlan aikana tullaan pitämään taukoja, jolloin on lupa poistua salista. Tauolta tullaan takaisin saliin mahdollisimman ajoissa, jotta juhlaa päästään jatkamaan aikataulun mukaisesti.

 

Istumajärjestys on ennalta suunniteltu ja sitä tulee noudattaa. Odota seisaallasi omalla paikallasi salin täyttymistä. Vuosijuhlaemäntien kehoituksesta voitte istua alas paikoillenne. Hyviin tapoihin kuuluu ottaa pöytäseurue huomioon mm. esittelemällä itsensä ja seuralaisensa, keskustelemalla ja aloittamalla ruokailu yhtä aikaa pöytäseurueen kanssa. Jottei ruoka jäähdy, lämpimän ruuan saa aloittaa heti, kun vähintään oma pari (vieressä istuva) on saanut oman annoksensa.

 

Laulujen jälkeen maljat nostetaan siten, että mies kohottaa ensin maljan oikealla puolella istuvalle daamilleen, sitten vasemmalla puolella istuvalle ja viimeiseksi vastakkaisella puolella pöytää istuvalle. Nainen tekee saman peilikuvana, kohottaen maljan ensimmäisenä vasemmalla puolella istuvalle herralle. Skoolausohjetta sovelletaan tilaisuuksissa, joissa miehiä ja naisia ei ole osallisena yhtä paljon. Ohjeen löydät istumapaikaltasi. Vaikka juoma onkin snapsilasissa, ei sitä ole tarkoitus tyhjentää kerralla.

 

Juhlan lopuksi kiitetään pöytäseuruetta seurasta ja poistutaan rauhallisesti jatkoille vuosijuhlaemäntien ohjeiden mukaisesti. Illallispaikasta jatkoille on tilattu takseja, päästetäänhän kutsuvieraat niihin.

 

Jatkoille saavutaan suoraan juhlapaikalta iltapuvussa. Jos kuitenkin haluat vaihtaa vaatteita,  pukukoodi on vähintään cocktail.

 

Silliaamiaisella pukukoodi on haalarit ne omaavilla ja halukkaat pääsevät myös paljuun ja saunaan.

Silliksellä on tarjoilla pientä purtavaa ja juotavaa.

 

Etikettisäännöt voivat tuntua aluksi hankalilta, mutta niitä ei kannata kuitenkaan jännittää liiaksi. Yhteisillä säännöillä takaamme kaikille viihtyisän illan.

bottom of page