top of page

Vuosijuhla...

....on Suolet ry:n vuoden arvokkain akateeminen pöytäjuhla. Tarkoituksena on juhlia yhdessä Suolet ry:n toiminnan aloittamista vuonna 2002. Juhlassa syödään, juodaan, lauletaan sekä nautitaan esityksistä ja puheista. Vuonna 2022 vuosijuhlaa juhlitaan lauantaina 23.4. hotelli VSpan konferenssitiloissa, osoitteessa Riia 2, Tartu.

Juhlallisuudet alkavat klo 17.30 puheenjohtajan tervehdyksellä, jonka jälkeen siirrytään pöytäjuhlan pariin.

Huomioithan, että ovet sulkeutuvat 17:30. Olethan siis paikalla klo 17:00 mahdollista koronapassi ja henkilöllisyystodistuksen tarkastusta varten!

Tervetuloa viettämään unohtumaton

ilta parhaassa seurassa!

Aikataulu

Lauantai 23.4.

16:00 Cocktailtilaisuus yhteistyökumppaneille ja kutsuvieraille

17:00 Pöytäjuhla

Alkuruoka

Ensimmäinen tauko

Pääruoka

Toinen tauko

Jälkiruoka + kahvi

23.00- Jatkot ravintola Vildessä (Vallikraavi 4)

 

Sunnuntai 24.4.

12.00 - Silliaamiainen Korporatsioon Revelian tiloissa (Veski 45)

Pukeutuminen

Miehet pukeutuvat frakkiin tai tummaan pukuun:

Mies voi halutessaan käyttää liiviä tumman puvun kanssa. Paidan tulisi olla valkoinen ja solmion hillitty (ei musta). Jalkineet ovat tummat juhlakengät.

 

Naiset pukeutuvat vuosijuhlaan pitkään iltapukuun tai housupukuun:

Pitkä iltapuku on juhlavasta kankaasta valmistettu yksi tai kaksiosainen nilkkaan asti ulottuva iltapuku. Iltapuvun värillä ei ole väliä. Kenkien tulisi olla sirot ja laukun pieni ja kädessä kannettava. Pitkän iltapuvun kanssa voi käyttää koruja ja hiukset tulee olla kiinni. Olkapäiden tulee olla peitettynä esim. hartiahuivilla, kunnes vuosijuhlaemännät aloittavat pöytäjuhlan.

 

Kunniamerkeillä tarkoitetaan lähinnä akateemisia kunnia- ja ansiomerkkejä. Tällaisia ovat esimerkiksi opiskelijajärjestöjen nauhat. Niitä tulee kantaa kyseisen merkin ohjesäännön mukaan. Merkkejä ei tule kantaa paljaalla iholla. Suolet ry:n jäsenet kantavat omaa jäsenmerkkirusettiaan rinnassa vasemmalla puolella.

Juhlissa käyttäytyminen

Juhlassa käyttäydytään arvokkaasti ja kohteliaasti muita juhlavieraita ja järjestäjiä kohtaan. Tämä tarkoittaa sitä, ettei puheiden ja ohjelman aikana nousta pöydästä, paitsi pakottavasta syystä. Tällöinkin takaisin saliin saavutaan häiritsemättä juhlan kulkua ja ohjelmaa. Puheiden ja ohjelman aikana ei myöskään syödä tai juoda, paitsi puheen pitäjän pyytäessä kohottamaan maljan.

 

Juhlan pääjärjestäjinä toimineet vuosijuhlaemännät johtavat juhlaa yhdessä laulunjohtajan kanssa. Heitä tulee siis kuunnella huolellisesti ja toimia heidän antamiensa ohjeiden mukaisesti. Juhla etenee ennalta suunnitellun aikataulun mukaisesti, joka on laitettu pöytiin nähtäville. Juhlan aikana tullaan pitämään taukoja, jolloin on lupa poistua salista. Tauolta tullaan takaisin saliin mahdollisimman ajoissa, jotta juhlaa päästään jatkamaan aikataulun mukaisesti.

 

Istumajärjestys on ennalta suunniteltu ja sitä tulee noudattaa. Odota seisaallasi omalla paikallasi salin täyttymistä. Vuosijuhlaemännän kehoituksesta miehet auttavat naiset istumaan. Erityisesti miesten tulee perinteisen etiketin mukaan huolehtia lähietäisyydellä istuvien naisten viihtyvyydestä esim. tarjoamalla vettä tai auttamalla tarvittaessa. Hyviin tapoihin kuuluu ottaa pöytäseurue huomioon mm. esittelemällä itsensä ja seuralaisensa, keskustelemalla ja aloittamalla ruokailu yhtä aikaa pöytäseurueen kanssa. Jottei ruoka jäähdy, lämpimän ruuan saa aloittaa heti, kun vähintään oma pari (vieressä istuva) on saanut oman annoksensa.

 

Laulujen jälkeen maljat nostetaan siten, että mies kohottaa ensin maljan oikealla puolella istuvalle daamilleen, sitten vasemmalla puolella istuvalle ja viimeiseksi vastakkaisella puolella pöytää istuvalle. Nainen tekee saman peilikuvana, kohottaen maljan ensimmäisenä vasemmalla puolella istuvalle herralle. Skoolausohjetta sovelletaan tilaisuuksissa, joissa miehiä ja naisia ei ole osallisena yhtä paljon. Ohjeen löydät istumapaikaltasi. Vaikka juoma onkin snapsilasissa, ei sitä ole tarkoitus tyhjentää kerralla.

 

Juhlan lopuksi kiitetään pöytäseuruetta seurasta ja poistutaan rauhallisesti jatkoille vuosijuhlan emäntien ohjeiden mukaisesti. Illallispaikasta jatkoille on tilattu takseja, päästetäänhän kutsuvieraat niihin ensin. Ottaen huomioon Tarton rajallisen taksimäärän, täytetään taksit täyteen, jotta kaikki pääsisivät jatkopaikalle mahdollisimman ripeästi.

 

Jatkoille saavutaan suoraan juhlapaikalta iltapuvussa. Jos kuitenkin haluat vaihtaa vaatteita,  pukukoodi on vähintään cocktail.

 

Silliaamiaisella pukeutuminen on vapaa ja halukkaat pääsevät myös saunomaan.

Silliksellä on tarjoilla pientä purtavaa ja juotavaa.

 

Etikettisäännöt voivat tuntua aluksi hankalilta, mutta niitä ei kannata kuitenkaan jännittää liiaksi. Yhteisillä säännöillä takaamme kaikille viihtyisän illan.

bottom of page