Toinen

vuosikurssi

Kakkosvuonna opinnot syventyvät kohti kliinisiä kursseja, ja käytännön osuus opinnoista kasvaa, mitä pidemmälle ne etenevät. Syksyn aikana käymme viimeiset osat anatomian, mikrobiologian ja fysiologian kursseista. Laajojen teoriakokonaisuuksien lisäksi pääsimme käymään paljon eri farmeilla, muun muassa kanatilalla ja navetassa.

Anatomiassa kävimme läpi mm. verisuonet, hermoston ja aistinelimet. Anatomian sanotaan olevan tärkeä virstanpylväs eläinlääkäriopiskelijan elämässä, joten kolmen lukukauden kestävän urakan päättyminen tuntui samalla huojentavalta, mutta haikealta.

Immunologiassa opiskelimme kehon immuniteettia ja laajasti eri taudinaiheuttajia. Tällä kurssilla opiskelijat laitettiin todella töihin viikoittaisten Moodle-testien ja kotitehtävien kera, mutta samalla se oli todella opettavaista. Immunologia oli erityisen mielenkiintoinen kurssi, ja taisikin olla yksi meidän luokan suosikeista.

Keväällä patologiaa tutkitaan monesta eri näkökulmasta. Kudos- ja kasvainnäytteitä tarkastellaan mikroskoopilla ja tutustutaan tautien aiheuttamiin solujen muutoksiin. Patologian aikana päästään jo harjoittelemaan verinäytteen ottoa navettaolosuhteissa.

Kakkosvuoden loppuosan pitää kiireisenä epidemiologian kurssi, jonka aikana tutustumme tautien leviämisen tutkimiseen teoriakirjojen ja Excelin avulla. Fuksivuonna käyty biometrian kurssi tuli siis tarpeeseen! Kevättä täydentää myös ravintokurssi, jonka jälkeen varmasti ei pääse rehut unohtumaan!

Kaiken kaikkiaan toinen vuosi on ollut työläs, mutta antoisa ja mielenkiintoinen.

Elma, Eveliina ja Oona VM2-2018
 

SUOLET RY

F. R. Kreutzwaldi 62

51014 Tartu, Estonia

suolet(a)suolet.fi

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle