top of page

Toinen

vuosikurssi

Kakkosvuosi kokonaisuudessaan on työntäyteinen, mutta hyvin opettavainen ja mielenkiintoinen. Käytännön harjoituksia sekä tilavierailuja on kakkosvuoden aikana enemmän kuin ykkösellä, sekä opinnot syventyvät kohti kliinisiä kursseja.

Syksyllä aika vierähti sukkelaan anatomian parissa, jossa käytiin läpi verenkierto, hermosto, aistinelimet sekä lintujen anatomia. Fysiologia kulki osittain käsi kädessä anatomian tahdissa, joten hermoston ja verenkiertoelimistön toiminnan opettelu yhdessä anatomisten rakenteiden kanssa oli jokseenkin helpottavaa. Fysiologiassa opiskeltiin näiden lisäksi myös mm. munuaisten, hengityselimistön ja ruoansulatuksen toimintaa. Immunologia oli yksi syksyn työllistävimmistä kursseista, jossa käytiin läpi leukosyytit, rokotteet, eri taudinaiheuttajia, sekä paaljon muuta. Kaikesta työstä huolimatta immun kurssi oli monen mieleen. Syksyllä opiskeltiin myös mm. virologiaa, mikrobiologiaa, agronomiaa, sekä ekonomiaa. Töitä riitti, mutta ai että sitä fiilistä, kun sai raksia omalta to-do listaltaan välitentit, esitelmät ja muut tehtävät pois!

Suurimpiin kevään kursseihin kuuluu patofysiologia, joka on erittäin laaja ja mielenkiintoinen kurssi. Kun fysiologia on tässä vaiheessa hallussa, aletaan tarkastella kehoa silloin, kun joku mättää. Kurssi onkin ensimmäisiä isoja askeleita kohti eläinlääkärin käytännön duunia. Kurssilla käydään läpi mm. tulehdus, syöpä, EKG-käppyrät, eri elinten toimintahäiriöitä, sekä paljon muuta. Patologisen morfologian kurssilla kudos- ja kasvainnäytteitä päästään tarkastelemaan mikroskoopin avulla. Epidemiologiassa tutustumme tautien leviämisen tutkimiseen Excelin avulla, ja tuotantoeläinten ruokintakurssilla tulee eri rehut varsin tutuksi. Muita kevään kursseja ovat toksikologia, virologia sekä hygienia. Hygienian kurssin aikana vieraillaan useilla eri tiloilla, mm. kanalassa, navetassa sekä lampolassa. Kakkosvuoden jälkeisenä kesänä suoritetaan ensimmäinen työharjoittelu, joka tehdään maatilalla, yleensä navetalla. 

Essi & Maisa, VM2-2018 

bottom of page