top of page

Tartto

....on Etelä-Virossa sijaitseva kaunis ja vehreä opiskelijakaupunki. Vajaasta 100 000 asukkaasta lähes kolmannes on opiskelijoita, joten opiskelijakulttuuri näkyy vahvasti katukuvassa. Kauniit historialliset rakennukset ja monet nähtävyydet tarjoavat näkemistä myös turisteille, ikonisin nähtävyys lienee raatihuoneentorilla sijaitseva "Suudlevad Tudengid"-suihkulähde (joka tulee jo fuksiaisissa erityisen tutuksi....).

Tartto on yksi Pohjois-Euroopan vanhimmista yliopistokaupungeista ja Tarton yliopisto onkin perustettu jo vuonna 1632. Tarton historia on ollut pitkä ja vaiheikas, mutta vankka akateemisuus ja ylpeys huokuu tarttolaisessa ilmapiirissä. Eläinlääketieteellinen tiedekunta aukaisi ovensa vuonna 1848 ja toimii tänä päivänä Viron maatalousyliopistossa, Eesti Maaülikoolissa.  


Kaupunki on opiskelijan unelma, sillä kaikki tärkeä löytyy sopivan kävelymatkan päästä, hintataso on huokeampi kuin Suomessa ja kaupunki tarjoaa paljon kulttuuria ja elämyksiä. Tartossa on monikulttuurinen ja kansainvälinen väestö, mutta samalla tiivis suomalaisyhteisö, josta saa tukea Suomi-haikeuden iskiessä.  


Tänne muuttaessa pieni fuksi voi olla aluksi hukassa, mutta uusien luokkakavereiden ja tuutoreiden avustuksella asiat saadaan hoitumaan (olipa kyse ensimmäisestä anatomian välitentistä tai talvirenkaiden vaihdosta). Ulkomailla asuminen yhdistää ihmisiä nopeasti, vaikka koti-Suomi ei kaukana olekkaan. Tarttoon on kuitenkin helppo asettua ja pian nopein reitti Illegaardiin tai Rimiin on hallinnassa ilman kartanlukijaa.

AJANKOHTAISTA

Eläinlääkäriopiskelijaksi Tarttoon?

Englanninkielistä eläinlääketieteen tutkintoa tarjoaa Eesti Maaülikool (Estonian University of Life Sciences). Tutkinto, Degree of Veterinary Medicine (DVM), kestää yhteensä 6 vuotta.

Tutkinnon lukuvuosimaksu on 9400 euroa lukuvuotena 2023/2024.

Hakumenetelmä uudistuu vuodesta 2024 alkaen. Uusi pääsykoe on International Student Admissions Test (ISAT).

Mikä on ISAT?

International Student Admissions Test (ISAT) on suunnattu niille, jotka hakevat englanninkielisille lääketieteen linjoille. ISAT on yleinen soveltuvuuskoe, joka mittaa kriittistä ja kvantitatiivista päättelykykyä. ISAT:in tarkoitus ei niinkään ole testata tietämystäsi tiettyihin akateemisiin aiheisiin liittyen, vaan arvioida kykyäsi ymmärtää ja analysoida sinulle annettua materiaalia. Kysymykset perustuvat humanististen, yhteiskuntatieteiden, matematiikan ja luonnontieteiden materiaaleihin. Lue lisää kokeesta täältä.

Pääsykoe järjestetään neljä kertaa vuodessa, mutta kokeen voi suorittaa ainoastaan kerran 12 kuukauden sisällä. Jos koe suoritetaan kahdesti vuoden aikana uusin koesuoritus hylätään. Jos aikoo hakea eläinlääketieteelliseen 2024/2025 ainoastaan koesuoritukset tammikuun ja toukokuun (2024) välillä hyväksytään. Koetulokset ovat voimassa kaksi vuotta.

Huom! Kielitaitovaatimukset hakijoiden osalta ovat muuttuneet. Englannin kielitaito pitää osoittaa joko ylioppilaskirjoituksissa pitkän englannin kokeesta saadulla arvosanalla (minimi C) tai muilla englannin kielitaito kokeilla.  Ajantasainen tieto löytyy yliopiston nettisivuilta.

 

Millainen koe ISAT on?

Koe kestää kolme tuntia (180 min) ja se suoritetaan etänä kotona tietokoneella. Kokeessa on 100 kysymystä, joissa on 4 tai 5 vastausvaihtoehtoa, joista valitaan sopivin vastaus. On vain yksi oikea vastaus, eikä virheellisistä vastauksista vähennetä pisteitä.

Miten kokeeseen voi ilmoittautua?

Koepäivät ja kokeeseen ilmoittautuminen löytyy tästä linkistä. Ilmoittautuminen ISAT kokeesen maksaa 413 AUD (Australian dollar) eli noin 250€. Vuonna 2024 kokeen voi suorittaa tammi-, huhti- tai toukokuussa. Ilmoittautuminen on nyt auki!

Koepäivät ovat jaettu eri "ikkunoihin". Koeikkuna 1 on 15.-23.1.2024, ilmoittautuminen sulkeutuu 2.1.2024. Koeikkuna 2 on 29.4.-8.5.2024, ilmoittautuminen sulkeutuu 15.4.2024. Voit itse valita sopivimman koeikkunan (1 tai 2). Kun olet valinnut ikkunan voit sitten näistä koepäivistä valita sinulle sopivimman ja ilmoittautua siihen.

Kuinka kokeeseen valmistaudutaan?

ISAT tarjoaa harjoituskokeita, löydät tietoa niistä täältä.

Hakuvaatimukset

ISAT kokeen lisäksi hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje, jonka enimmäispituus on 2500 merkkiä (välit mukaan lukien).

Hakemukseen tulee liittää viralliset kopiot alkuperäisistä toisen asteen päättötodistuksesta ja mahdollisesta ylioppilastodistuksesta. Kaikissa kopioissa tulee olla oppilaitoksen virallinen leima ja allekirjoitus. Näiden lisäksi todistuksista tulee olla englanninkielinen kopio, joko oppilaitoksen itse kääntämänä koulun virallisen leiman ja allekirjoituksella kanssa, tai virallisella kääntäjällä käännetyt kopiot. Viralliseksi käännöksiksi hyväksytään notaarin tai paikkakuntasi maistraatin allekirjoittamat käännösversiot.

Hakemus täytetään netissä ja lisäksi yliopistolle lähetetään postitse kaikki liitteet (motivaatiokirje, allekirjoitettu hakulomake, kopio passista, ISAT koetulokset, kopio toisen asteen tutkintotodistuksesta sekä päättötodistuksesta ja niiden virallinen käännös englanniksi).

 

Tarkkaa sisäänpääsypisterajaa ei valitettavasti ole ilmoitettu. Hakijat otetaan sisään kokonaispistemäärän perusteella.

Hakuaika eläinlääkikseen on 1.2.-31.5.2024

Tarkempaa tietoa hakuun liittyvistä vaatimuksista voi lukea suoraan yliopistomme sivuilta.

Suolet ry seuraa tilannetta ja päivittää nettisivuja sitä mukaan kuin uutta tietoa hakumenettelystä ilmoitetaan.

Katso myös usein kysytyt kysymykset!

Vuosisponsorimme 2024
Evidensia logo 2019 .png
Prevett_Logo_Blue_RGB.png
Menossa mukana myös
FaunaPharma PNG_edited.png
BOT.png
merident_logo_crop_edited.png
Finnpharma_logo.png
kasarmivet ilman taustaa part 2_edited.png
28938720_10211467291623251_1675105153_o_
Powered by Nutrolin®_edited.png
kliniq_edited.png
LH2PME2r_edited.png
Biofarm mega_edited.png
Oriola-Raster_Orange_RGB.png
bottom of page