Ensimmäinen vuosikurssi

Kaikkia meitä yhdistävät aiemmat työt ja harrastukset eläinten parissa sekä suuri mielenkiinto lääketiedettä kohtaan. Olimme kaikki kuulleet paljon hyvää yliopistosta sekä itse kaupungista, ja kansainvälinen tutkinto houkutteli. Hieman eri polkujen kautta päädyimme kaikki hakemaan opiskelemaan Tarttoon eläinlääketiedettä.

 

Hakuprosessi on monivaiheisempi kuin Helsingin eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan haettaessa. Toisaalta kaikkien lomakkeiden täyttäminen mittaa motivaatiota koulupaikan suhteen ja varmasti karsii osan hakijoista. Suurin ero Suomeen ja Tarttoon hakemisen välillä on SAT-koe, joka on Yhdysvalloissa käytössä oleva valintakoejärjestelmä. Meidän mielestämme SAT-koe on hyvin erilainen verrattuna Suomessa totuttuihin kokeisiin suuren aikapaineen vuoksi.

 

Suoriuduimme kaikki kokeessa hyvin ja tulimme valituiksi Tarttoon. Tämä tietysti aiheutti paniikin tulevasta: miten kaikki käytännön asiat järjestyvät? Tarttoon muuttaminen oli helppoa ja kaikessa saimme ja saamme edelleen apua Suolten ihanilta tutoreilta sekä muilta vanhemmilta opiskelijoilta. Ei ole välttämättä helpoin ratkaisu muuttaa asumaan yksin ulkomaille, mutta kaikesta on tähän asti selvitty monien erilaisten kokemuksien kautta.

 

Koulussa tahti oli alusta asti melko ripeä. Onneksi tutorit jälleen kerran auttoivat ja kertoivat, mitä tuleman pitää. Anatomiassa päästiin heti luiden opettelun kimppuun, ja kahden viikon päästä oli jo ensimmäinen suullinen tentti. Koulusta olimme kaikki kuulleet, että opiskelu täällä olisi käytännönläheistä. Tämä toteutui lähes heti koulun alettua, kun pääsimme preparoimaan kuolleita eläimiä opiskellessamme niveliä ja lihaksia. Opiskelua helpotti huomattavasti, kun näki, missä mikäkin lihas oikeasti sijaitsee ja mihin se kiinnittyy. Biokemiassa alkoivat heti luennot ja labratyöt, jotka ovat vaatineet toisinaan pitkää pinnaa. Pääsimme myös harjoittelemaan Eestin alkeita, ja perusfraasit sekä kysymykset luonnistuvat nyt arjessa.

 

Syksy kului todella nopeasti koulun sekä bileiden merkeissä, ja joulukuun häämöttäessä alkoivat lopputentit. Tentteihin lukemiseen kului paljon aikaa, eikä stressiltä voinut välttyä. Uurastus kuitenkin palkittiin, kun viimeinenkin tentti meni läpi ja joululoma alkoi. Akkuja saimme ladata tammikuun, ja koulun penkille palattiin vasta helmikuun alussa. Tätä kirjoitettaessa kevätlukukausi on kovassa vauhdissa ja ensimmäiset tentitkin on jo tehty. Vielä hetken nautimme elämästä Tartossa, ja niin ensimmäinen vuosi eläinlääketieteen opintoja on takana.

 

Aino, Olli ja Johanna, VM1-2018

SUOLET RY

F. R. Kreutzwaldi 62

51014 Tartu, Estonia

suolet(a)suolet.fi

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle