EMÜEesti Maaülikool

(Estonian University of Life Sciences) 
Eläinlääketieteellä on Tartossa pitkät perinteet, sillä veterinaariakool avasi ovensa jo vuonna 1848. Vuosina 1951-1991 yliopiston nimi oli Eesti Põllumajanduse Akadeemia (EPA) ja 1991-2005 Eesti Põllumajandusülikool. Eesti Maaülikool muutettiin kansallisesta yliopistosta julkis-oikeudelliseksi vuonna 1996, ja on kantanut tämän hetkistä nimeään vuodesta 2005.
Tänäpäivänä Maaülikool koostuu viidestä laitoksesta, jotka ovat maatalous- ja ympäristötieteen laitos, eläinlääketieteen ja kotieläintieteen laitos, metsätieteiden laitos, teknologian laitos sekä talous- ja sosiaalitieteiden laitos.
Eläinlääketieteen ja kotieläintieteen laitos (veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut) vastaa eläinlääketieteen, kalajalostustieteen, kotieläinjalostustieteen sekä liha- ja maitoteknologian opetuksesta. Instituutti tekee tällä hetkellä tutkimus- ja kehitystyötä mm. ravitsemustieteen, kotieläinjalostustieteen, lisääntymistieteen, bioteknologian ja morfologian sekä patologian, tartuntatautien, elintarvikehygienian sekä elintarviketeknologian alalla.
Opiskelijoita EMUssa on yhteensä noin 5000 ja työntekijöitä on noin 1000. Suomalaisia opiskelijoita on tällä hetkellä n. 130.
Eesti Maaülikool kampus tarjoaa kävelymatkan etäisyydellä keskitetysti opetusrakennukset, kirjaston, ylioppilasasuntolan, liikuntakeskuksen sekä pururadan.
Viron Euroopan Unioniin liittymisen myötä vuonna 2003, EMÜ:n koulutusohjelmat ovat läpikäyneet akkreditoinnin, joka takaa koulutuksen pätevyyden kaikissa EU-maissa. Toisin sanoen, Virosta eläinlääkäriksi valmistuvalla on valmius harjoittaa ammattiaan kaikissa EU-maissa.Yliopiston eläinklinikka
Jos yliopistolla, myös eläinklinikallamme on pitkä historia. Ensimmäinen potilas otettiin vastaan 1.10.1848 Tarton yliopiston lisärakennuksessa sijaitsevassa varastorakennuksessa. Se ei ollut eläinklinikaksi rakennettu tila, joten sen puitteet oli siihen tarkoitukseen puutteelliset. Uusi eläinklinikka valmistui Narva maanteelle vuonna 1888. Ajan myötä myös se jäi potilasmäärien kasvaessa pieneksi ja vuonna 1992 klinikka muutti nykyiselle sijainnilleen, jonne rakennettiin suur- ja pieneläimille omat klinikka-rakennukset. Vuonna 2004 koko klinikka remontoitiin nykypäivän tarpeita vastaavaksi.
Tänä päivänä klinikalla työskentelee yhteensä 21 eläinlääkäriä ja kahdeksan klinikka-apulaista. Vuonna 2009 otettiin vastaan 8250 potilasta.

Suureläinklinikka
                

Suureläinklinikalla työskentelee tällä hetkellä kahdeksan eläinlääkäriä. Hevosklinikalla on 12 sairaskarsinaa potilaiden majoittamiseksi. Lisäksi koululla on oma maneesi, jossa voi suorittaa mm. ontumatutkimuksia vuodenajasta ja säästä riippumatta. Klinikka on monipuolisesti varusteltu. Käytössä on modernit röntgen-laitteet, ultraäänilaite, videoendoskooppi, suuri leikkaussali ja suuri toimenpidehuone. Nämä mahdollistavat mm. ähkyn, hengitystiesairauksien, ontumisten ja kirurgisia toimenpiteitä vaativien tapaturmien diagnosoimisen ja hoidon. Keväällä 2011 on otettu käyttöön Baltian maiden ainut eläindiagnostiikkaan tarkoitettu MRI-laite (Magnetic Resonance Imaging), joka on käytössä niin pieneläinten kuin hevostenkin hermo- ja pehmytkudosvaurioiden diagnosoimisessa.

           

Tuotantoeläinpuolella hoidetaan sikoja, lampaita, nautoja, turkiseläimiä, kaneja sekä muita tuotantoeläimiä. Koululla on täydellisen eläinlääkintävarustuksen sisältävä auto, joka mahdollistaa potilaskäynnit myös talleilla ja navetoissa.

Pieneläinklinikka
Pieneläinklinikalla työskentelee 13 yleis- ja erikoiseläinlääkäriä sekä eläinfysioterapeutti. Pieneläinklinikka on erittäin hyvin varusteltu. Käytössä on suuri vastaanottohuone, useita diagnostiikka- ja hoitohuoneita, leikkaussali sekä sairaalahoidossa olevien osastot (kissoille ja koirille omat osastot) sekä erityisosasto, jotka mahdollistavat valvonnan vuorokauden ympäri sekä seurannan tutkimus- ja lääkintätoimenpiteiden välillä. Käytössä on digitaaliröntgen, ultraääni, videoendoskooppi sekä oma laboratorio.

    


      

Pieneläinklinikka päivystää vuorokauden ympäri. Suurläinklinikka palvelee arkipäivisin klo 8-16 ja hevosklinikan päivystys 24h.

Koulumme klinikkaan pääsette tutustumaan myös täällä: http://loomakliinik.emu.ee/fin/
Osoite: Kreutzwaldi 62, 51014 Tartu, Eesti
Sähköposti: suolet@suolet.fi
SUOLET RY